Foto: AP/Scanpix

Viens no Parīzes teroraktu "galvenajiem organizētājiem" bija devies uz Ungāriju, kur savervējis komandu nelegālo imigrantu vidū, ceturtdien paziņojusi Ungārijas valdības amatpersona.

"Viens no galvenajiem Parīzes teroraktu organizētājiem bija Keleti stacijā Budapeštā, vervējot komandu no imigrantiem, kuri bija atteikušies reģistrēties Ungārijas varasiestādēs," paziņoja Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna biroja vadītājs Jānošs Lāzārs.

Viņš norādīja, ka pēc tam aizdomās turamais pametis "valsti bez viņiem".

Lāzārs neatklāja nedz aizdomās turamā vārdu, nedz to, kad viņš bijis Ungārijā.

Lāzārs arī neatklāja, vai personas, kuras aizdomās turamais savervējis, ir piedalījušas 13. un 14.novembrī notikušajos teroraktos Parīzē.

"Mums nav informācijas, ko varētu publiskot," ziņu aģentūrai AFP ceturtdien pavēstīja Ungārijas pretterorisma policija TEK. Bet kāds franču avots, kas pazīstams ar izmeklēšanu, AFP sacīja, ka automašīna, ko iznomāja terorists Salahs Abdeslams, 17.septembrī atradusies Ungārijā.

Abdeslams joprojām nav notverts, un nav zināms, vai Ungārijā fiksētajā automašīnā atradies viņš pats, un ja tā, vai kāds bijis kopā ar viņu, piebilda avots.

Izmeklēšanā noskaidrojies, ka 26 gadus vecais Abdeslams 9.septembrī bijis arī Austrijā, kur viņu ierindas satiksmes pārbaudē apturējusi policija.

Viņš un vēl divi vīrieši tika apturēti automašīnā ar Beļģijas numura zīmēm ceļā no Vācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!