ASV prezidents Džordžs Bušs un citas augsta ranga amerikāņu amatpersonas ceturtdien 2001.gada 11.septembra terora aktu upuru piemiņas pasākumus uzsāka ar piemiņas dievkalpojumu un lūgšanām.
11. septembra terorakta piemiņas diena

"Mēs atceramies zaudētās dzīvības. Mēs atceramies varonīgo rīcību. Mēs atceramies mūsu līdzpilsoņu līdzjūtību un laipnību šajā briesmīgajā dienā," sacīja Bušs pēc dievkalpojuma apmeklēšanas Seintdžona baznīcā netālu no Baltā nama.

"Arī šodien ir lūgšanu diena. Mēs aizlūdzam par vīriem un sievām, mātēm un tēviem un dēliem un meitām, kā arī par mūsu mīļajiem .. mēs lūdzam spēku un gudrību. Mēs pateicamies Dievam par lielo svētību, ko viņš ir devis mūsu nācijai," viņš teica.

Bušs terora aktus pieminēja ar klusuma brīdi pie Baltā nama plkst.15.46 pēc Latvijas laika. Šajā laikā pirms diviem gadiem Pasaules tirdzniecības centra ēkā Ņujorkā ietriecās pirmā teroristu nolaupītā lidmašīna.

2001.gada 11.septembra terora aktos divas nolaupītas pasažieru lidmašīnas sagrāva Ņujorkas Pasaules tirdzniecības centra debesskrāpjus, viena ietriecās Pentagonā pie Vašingtonas un viena nogāzās laukā Pensilvānijas štatā. Šajos uzbrukumos, kurus veica teroristi no Osamas bin Ladena organizācijas "Al Qaeda", gāja bojā vairāk nekā 3000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!