Amerikāņi atzinuši datoru programmatūras firmas “Microsoft” vadītāju Bilu Geitsu par 20. gadsimta uzņēmēju. Par to liecina sabiedriskās domas aptauja, ko veikusi ASV televīzijas sabiedrība "CBS News".
Par gadsmita biznesmeni Geitsu uzskata 34 procenti aptaujas dalībnieku. Par “Microsoft” vadītāju balsojuši gandrīz četras reizes vairāk respondentu nekā par autobūves kompānijas “Ford” dibinātāju Henriju Fordu, kas bija otrs pretendents gadsimta uzņēmēja titulam un saņēma deviņus procentus aptaujāto balsu.

Tādi pazīstami amerikāņu uzņēmēji kā Džons Rokfellers un Donalds Tramps ieguvuši aptuveni divus procentus respondentu balsu.

Tomēr aptaujas rezultāti arī rāda, ka 79 procenti aptaujāto ir pārliecināti, ka “Microsoft” pārtrauks pastāvēt līdz nākamā gadu simteņa beigām. Savukārt par “Ford” ilglaicīgu pāstāvēšanu ir pārliecināti 85 procenti amerikāņu. Šā rādītāja ziņā līderpozīcijas ir atspirdzinošo dzērienu gigantam “Coca-Cola” — 94 procenti aptaujas dalībnieki domā, ka šī kompānija turpinās pastāvēt vēl vismaz gadsimtu.

Pēc sabiedriskās domas aptaujas datiem, 20 procenti amerikāņu uzskata, situācija ASV ekonomikā ir “ļoti laba”, 56 procenti pauda viedokli, ka ekonomikā ir “labs stāvoklis”. 26 procenti aptaujāto bilda, ka ekonomiskā situācija uzlabojas, 56 procenti domā, ka ekonomiskais stāvoklis saglabāsies līdzšinējais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!