Amerikas Savienotajās Valstīs, kur ik gadus tiek pārdoti 17 miljoni jaunu automašīnu, pēc tā dēvētajām "hibrīdu" automašīnām ir jāstāv rindā piecus un pat vairāk mēnešus, vēsta laikraksts "The Washington Post".
Pieprasītās ir automašīnas, kuras apgādātas gan ar iekšdedzes dzinējiem, gan arī ar akumulatoru darbināmiem elektromotoriem. ASV automašīnu tirgū pagaidām tiek piedāvātas divi daudzu politiķu un prominentu personu ļoti iecienīti un ekoloģiski tīras automašīnu modeļi - "Toyota-Prius" un "Honda-Insight". Piemēram, Holivudas kinozvaigzne Leonardo Di Kaprio nopircis pat divas "Toyota-Prius" markas automašīnas.

Laikraksts norāda, ka ASV ik gadus saņem 12 tūkstošus "Toyota-Prius" markas automašīnu, un tās visas tūdaļ tiek nopirktas par 21 tūkstoti dolāru gabalā. 70 procenti automašīnu pircēju ir vidēji 53 gadus veci vīrieši ar augstāko izglītību, kuru caurmēra gada ienākumi sasniedz vismaz 86 tūkstošus dolāru.

"Toyota-Prius" automašīnas pilsētas apstākļos ar 40 litriem benzīna iekšdedzes dzinējam un elektromotora resursu spēj nobraukt aptuveni 1400 kilometrus. Šādas markas automašīnu garantijas laiks ir astoņi gadi jeb 160 tūkstoši kilometru noskrējiena. Sabiedriskās domas aptauju dalībnieki atzīst, ka "hibrīdi" ir vistaupīgākās automašīnas Amerikas Savienotajās Valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!