Foto: Publicitātes foto
Pensionāre Mērija Baka no Pensilvānijas štata iesūdzējusi tiesā tirdzniecības kompāniju par divus centus (vienu santīmu) vērtu kļūdu, kuru rēķinā pieļāva veikala darbinieks, vēsta laikraksts "The Daily Mail".

Tiesa lēma par labu Bakai un viņa saņēma 100 dolāru (50 latu) kompensāciju. Saskaņā ar lietas materiāliem, kundze 2011. gada 20 augustā iegādājās lielveikalā paciņu ar cīsiņiem, kuru cena bija norādīta - 98 centi (49 santīmi). Kasē viņai izsists čeks par vienu dolāru (50 santīmiem). Baka norādījusi uz kļūdu, pārdevējs to atzinis un atdevis pensionārei divus centus.

Pēc dažām dienām Baka atkal šajā veikalā pirkusi tos pašus cīsiņus un atkal viņai par tiem prasīts viens dolārs. Šoreiz pircēja nav strīdējusies, saglabājusi čeku un iesūdzējusi "Walmart" tiesā.

Prāvas laikā viņa apsūdzēja tirgotājus krāpšanā, jo tie speciāli norādījuši uz iepakojuma mazāku cenu, lai apkrāptu neuzmanīgus pircējus.

"Walmart" pārstāvji taisnojās, ka kļūda radusies netīšām, jo nav pagūts nomainīt cenu zīmes uz visiem iepakojumiem, jo jaunās cīsiņu partijas tiešām maksājot dolāru. Tiesnesis tomēr lēma par labu pircējai.

Viņa vēlāk žurnālistiem atzinusi, ka jau piekto rezi uzvar tiesā "Walmart" un šādi sekmē apkalpošanas kvalitātes uzlabošanos. Savukārt tirgotāju parstāvji pauduši neapmierinātību ar tiesas lēmumu, apgalvojot, ka Baka speciāli nākot uz veikalu, lai atrastu pie kā "piesieties". Pensionāre noraida šīs aizdomas un uzsver, ka nākot pēc saviem iecienītajiem cīsiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!