Amerikāņu zinātnieks, kurš pildījis ASV Aizsardzības ministrijas un NASA pasūtījumus, arestēts par mēģinājumu spiegot Izraēlas labā, otrdien vēsta BBC.

Pēc ASV Tieslietu ministrijas sniegtās informācijas, Stjuarts Deivids Nozets mēģinājis nodot slepenu informāciju cilvēkam, kuru viņš uzskatīja par izraēliešu izlūkdienesta aģentu.

Tiek ziņots, ka Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) pirmdien arestētajam 52 gadus vecajam Nozetam bija pieeja pilnīgi slepenās kategorijas dokumentiem laika posmā no 1989. līdz 2006. gadam.

Pēc dažādiem datiem, vīrietis šī gada septembrī piedāvājis FIB darbiniekam, kurš uzdevies par izraēliešu specdienestu aģentu, slepenas informācijas regulāras piegādes apmaiņā pret naudu un Izraēlas pasi.

Mēneša laikā Nozets sniedzis vairākas vēstules, kurās bija ietverta informācija par amerikāņu pavadoņiem, agrīnas brīdināšanas sistēmu un aizsardzības stratēģijas elementiem.

Ja zinātnieka vaina, kuram 20. oktobrī jāstājas tiesas priekšā Vašingtonā, tiks pierādīta, viņam draud mūža ieslodzījums.

No 1989. līdz 1990. gadam Nozets strādājis Baltajā namā Nacionālās kosmosa padomes sastāvā, un viņa darbi palīdzējuši atklāt ūdeni uz Mēness.

Vēlāk viņš aptuveni desmit gadus strādājis amerikāņu enerģētikas Ministrijas laboratorijā, kur radījis sarežģītu tehnoloģiju.

2000. gadā vīrietis izveidojis pats savu uzņēmumu, strādājot pie federālo struktūru, tostarp Pentagona un NASA, projektiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!