Foto: Reuters/Scanpix /LETA

Lielāko masu slepkavību ASV teritorijā, uzbrukumu Ņujorkas dvīņu torņiem, neplānoja Osama bin Ladens. Patiesībā ne pirms, ne pēc šī terorakta bin Ladens un viņa teroristu grupējums nebija parādījuši neko vairāk par spēju piekraut transportlīdzekļus ar sprāgstvielām un likt šoferiem pašnāvniekiem doties pie ASV vēstniecību vārtiem dažādās valstīs. Kā uzskata Pentagona analītiķi, lidmašīnu nolaupīšanu un novirzīšanu sagraut zīmīgās, Amerikai tik svarīgās celtnes izplānojis nežēlīgais "ģēnijs" Halids Šeihs Muhameds.

Drīz vien pēc tam, kad 2003. gadā CIP un Pakistānas izlūkdienesta aģenti izvilināja 39 gadus veco Halidu Šeihu Muhamedu no viņa slēptuves dzīvoklī Ravālpindi pilsētā, Pakistānā, Amerikas līderi zvērēja kādu dienu viņu notiesāt par to, ka viņš izplānoja un pārraudzīja 2001. gada 11. septembrī notikušo, teju 3000 dzīvības izdzēsušo uzbrukumu Amerikai.

Šī diena tā arī nav pienākusi.

Pēc teju divdesmit gadiem, izmeklēšanas procesā iztērējot simtiem miljonu dolāru, joprojām nav noteikts, kad šobrīd 56 gadus vecais Halids Šeihs Muhameds stāsies militārās komisijas tiesas priekšā ASV karabāzē Gvantanamo, Kubā, kur viņš un vēl četri līdzapsūdzētie ir ieslodzīti.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!