Foto: AFP/Scanpix

Čadā ieslodzītie tiek turēti tik necilvēcīgos apstākļos, ka "cietumsods draud kļūt par nāvessodu", savā ziņojumā paziņojusi cilvēktiesību aizsardzības organizācija "Amnesty International".

Savā ziņojumā organizācija apraksta, ka sešos cietumos Čadā, kurus apmeklēja aktīvisti, cilvēki tiek turēti pārapdzīvotās un nevēdinātās kamerās, vēsta raidsabiedrība BBC. "Amnesty International" rīcībā ir informācija par deviņiem gadījumiem, kad cietumnieki miruši no nosmakšanas. Vēl septiņos gadījumos ieslodzītos ir nošāvuši sargi.

Ieslodzītās sievietes ir pakļautas pastāvīgam seksuālās vardarbības riskam, bet kamerās kopā ar mātēm dzīvo pat tikai septiņus mēnešus veci bērni, novērojuši organizācijas aktīvisti.

"Tas nav pieņemami, ka ieslodzījuma apstākļi ir tik slikti, ka cietumsods draud kļūt par nāvessodu," uzskata "Amnesty International" Čadas pētnieks Kristians Mukosa.

"Vairums mūsu redzētie cietumnieki bija izkāmējuši un vāji. Daži bija saķēdēti 24 stundas diennaktī un daudzi cieta no ādas slimībām, seksuāli transmisīvām saslimšanām un malārijas vai tuberkulozes," BBC citē Mukosa teikto.

Ziņojumā pieprasīts, lai Čadas valdība nekavējoties izmeklē atklātos pārkāpumus. Amatpersonas vēl nav sniegušas nekādus komentārus par ziņojumu.

"Amnesty International" ziņojumu var apskatīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!