Audita kompānija "Andersen Worldwide" vēstī, ka par tās jauno vadītāju ir kļuvis Aldo Kardoso, kurš līdz šim vadīja "Andersen" nodaļu Francijā. Kardoso šajā amatā nomaina Džozefu Berardino, kurš 26.martā paziņoja par atkāpšanos.
Kardoso galvenais uzdevums būs palīdzēt "Andersen" tīklā ietilpstošajām kompānijām apvienošanās partneru meklējumos, teikts "Arthur Andersen" paziņojumā.

Pagājušajā mēnesī paziņotais grupas plāns par visu ārpus ASV strādājošo "Andersen" kompāniju apvienošanu ar audita firmu KPMG ir saskāries ar grūtībām, jo "Andersen" nodaļas Ķīnā, Spānijā, Honkongā un citviet ir devušas priekroku alternatīvu partnerattiecību izveidei. Ceturtdien KPMG nodaļa Brazīlijā paziņoja, ka ir pārtraukusi sarunas ar "Andersen" juridisku neskaidrību dēļ.

"Arthur Andersen" nodaļa ASV ir nonākusi nopietnās grūtībās tās saistības dēļ ar bankrotējušo energogigantu "Enron Corp.".

Berardino atkāpšanos pieprasīja "Andersen" partneri saistībā ar pieaugošo tiesas prasījumu skaitu pret kompāniju un finansiāliem sarežģījumiem.

ASV Tieslietu ministrija ir ierosinājusi pret "Arthur Andersen" krimināllietu par dokumentu iznīcināšanu, kas saistīti ar "Enron" auditu.

Pēc krimināllietas ierosināšanas sadarbību ar kompāniju pārtrauca daudzi korporatīvie klienti, bet vairāki kompānijas ārvalstu partneri paziņoja par izstāšanos no "Andersen" sastāva un pāriešanu pie citām tā dēvētā starptautisko auditoru lielā piecnieka kompānijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!