Tēlberjas foruma atklāšanā Zviedrijā dalībniekiem videouzrunā no Ņujorkas ASV pievienojās ANO ģenerālsekretārs Kofi Annans, kurš iesaistījās sarunā ar paneļdiskusijas dalībniekiem, arī ar Latvijas prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, informēja Prezidenta preses dienestā.
Valsts vadītāja novērtēja ANO ģenerālsekretāra lomu, risinot sarežģītākās problēmas un cīnoties, lai ANO dalībvalstis piekristu reformām un iesaistītos to īstenošanā.

Tēlberjas foruma diskusijā trešdien spriests, kā valstis un indivīdi var uzlabot vidi, ekonomiku un drošību. Vīķe-Freiberga uzsvēra, ka katram cilvēkam ir tiesības, iespējas un atbildība rūpēties par pasauli - katram savā profesijā un dzīvē.

Pēc valsts vadītājas sacītā, katrs cilvēks pasaulē pārstāv sevi un savu valsti. Viņam ir iespējas iesaistīties nevalstiskajā organizācijā un uzlabot pasauli. Pēc Vīķes-Freibergas domām, katrs cilvēks var darīt kaut ko, kas vairo atbildību par pasaules pārmaiņām, lai tiktu pieņemti tādi lēmumi, kas aizsargātu vidi, nekaitējot pasaules attīstībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!