Veicot profilaktiskus pasākumus pret AIDS izplatīšanos, ANO pieņēmusi lēmumu izsniegt pa prezervatīvam dienā katram no 16 000 miera spēku vīriešu kārtas karavīriem, kurus šogad nosūtīs uz Kongo un Sjerraleoni, informē laikraksts "The Washington Post".
Šāds lēmums pieņemts pēc ASV vēstnieka ANO Ričarda Holbruka izdarītā spiediena, raksta "The Washington Post".

Februārī ANO diplomātu sēdes laikā Holbruks paziņoja, ka ASV pārtrauks atbalstīt miera uzturēšanas operācijas, kurās nebūs novērsti AIDS izplatīšanās draudi.

ANO rīcībā nav datu par HIV vīrusa un citu seksuāli transmisīvo slimību izplatību miera spēku karavīru vidū, taču Holbruks norādīja, ka tā ir nopietna problēma.

Viņš sacīja, ka pirms vairākiem gadiem braucienā pa Āzijas valstīm pārliecinājies, ka miera spēki, kuru uzdevums bija nodrošināt mieru Kambodžā, patiesībā izplatījuši tur AIDS.

ANO ģenerālsekretāra Kofi Annana pārstāvis Freds Ekhards intervijā "The Washington Post" teica, ka neesot statistisku datu, kas liecinātu par to, ka miera spēku karavīri izplata AIDS. "Taču, tā kā ANO civilais un militārais personāls var būt pakļauts briesmām inficēties un izplatīt AIDS, tad ANO veic profilaktiskus pasākumus," teica Ekhards.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!