Palestīniešu prezidenta Jasira Arafata stāvoklis ir "ārkārtīgi nopietns" un, iespējams, viņš neatlabs no savas slimības, ceturtdien paziņoja viens no viņa ārstējošajiem franču ārstiem.
75 gadus vecais Arafats "joprojām ir komā", teica ārsts, kurš uzstāja, ka viņa vārds un amats nav atklājams.

Ārsts pavēstīja, ka Arafats vairāk fiziski nereaģē uz medicīniskā personāla darbībām, un piebilda: "Viņš neatveseļosies."

Šis paziņojums, šķiet, apliecina iepriekš no palestīniešu avotiem saņemtās ziņas, ka Arafts pēc tam, kad trīs reizes zaudējis samaņu, nonācis komas stāvoklī.

Avots teica, ka netālu no Parīzes Persī militārā hospitāļa ārstiem divas reizes izdevās viņu atdzīvināt, taču, kad Arafats ceturtdien zaudēja samaņu trešo reizi, tas vairs neizdevās.

Šīs ziņas nekavējoties noraidīja Arafata palīgs Nabils Abu Rideina, kurš teica, ka palestīniešu līderis "nav bez samaņas un arī nav komā... Tās ir tikai baumas".

Tomēr telekanāls LCI ceturtdien ziņoja, ka Arafata "nopietno, pat ļoti nopietno" stāvokli apstiprina arī Francijas valdības amatpersonas un ka par to informēta arī Izraēlas valdība.

Palestīniešu avoti papildus informēja, ka Ramallahā palestīniešu līderi, tai skaitā Arafata vadītās kustības "Fatah" Centrālkomitejas locekļi un premjerministrs Ahmeds Kurei, sanākuši uz ārkārtas sēdi.

Arafats, kurš uz Persī hospitāli tika pārvests pagājušo piektdien, trešdien tika nogādāts Intensīvās terapijas nodaļā.

Saskaņā ar pirmo oficiālo biļetenu par Arafata veselības stāvokli, kas tika izplatīts ceturtdien, viņš cieš no paaugstināta balto asins ķermenīšu līmeņa un hroniskām gremošanas problēmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!