Foto: Reuters/Scanpix

Hakeru grupējums "Anonymous" otrdien uz laiku bloķējis Jaunzēlandes premjerministra tīmekļa vietni, šādi protestējot pret ieceri atļaut valsts izlūkdienestam izspiegot vietējos iedzīvotājus.

Hakeri ievietoja vietnē "YouTube" videoklipu, kurā paziņo par uzbrukumu premjerministra Džona Keja mājaslapai un 12 tīmekļa vietnēm, kas saistītas ar valdošo Nacionālo partiju.

Jaunzēlandes izlūkdienestam GCSB nav atļauts izspiegot valsts pilsoņus un iedzīvotājus. Kejs uzskata, ka šis aizliegums ir jāatceļ, lai GCSB varētu efektīvāk sadarboties ar policiju, armiju un citiem dienestiem arvien sarežģītākajā kiberdrošības vidē.

Likumprojekts, kas paredz šādas izmaiņas, pašreiz nodots izskatīšanai parlamentā, kur, visticamāk, tiks apstiprināts pirmajā balsojumā, lai gan vairākas interneta kompānijas, tostarp "Facebook" un "Google", paudušas bažas par to.

"Anonymous" hakeri "YouTube" videoklipā norādījuši, ka Kejs lieliski apzinās, ka vairums jaunzēlandiešu ir noskaņoti pret šo likumprojektu, tomēr nedomā ieklausīties tautā. Tādēļ hakeri nolēmuši rīkoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!