Foto: AFP/Scanpix
Lielbritānijas valdība piektdien nākusi klajā ar paziņojumu, ka jau 2017. gada aprīlī tiks renovēta Bekingemas pils, kas pašlaik ir diezgan sliktā sāvoklī, informē "New York Times".

Paziņojumā teikts, ka pilī ir augsts "ugunsgrēka, plūdu risks, kā arī cita veida bojājumi". Tāpat paziņojumā uzsvērts, ka remontdarbi nepieciešami arī citām prestižajām ēkām Lielbritānijā, piemēram, Vestminsteras pilij.

Bekingemas pils renovācijas darbi sākšoties aprīlī, bet paredzēts, ka renovācija varētu ilgt vairākus gadu desmitus.

Tiek lēsts, ka remontdarbi varētu izmaksāt aptuveni 369 miljonus britu mārciņu jeb aptuveni 430 miljonus eiro, informē "New York Times".

Ziņots, ka pils ir britu monarhijas oficiālā rezidence. Sākotnēji pils pildīja ārpus pilsētas rezidences funkcijas. To 1705. gadā uzcēla Bekingemas hercogs. 1761. gadā to iegādājās karalis Georgs III savas sievas vajadzībām. Cits monarhs 1826. gadā lūdza arhitektiem ēku paplašināt.

Jaunais austrumu spārns varēja lepoties ar vismaz 775 istabām un zāli ballēm - 40 metru garumā. Tieši ēkas austrumu spārna fasāde parasti tiek visvairāk fotografēta un filmēta. Noteiktā laikā tūristu apskatei tiek atvērtas dažas istabas, balles zāle un dārzs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!