Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Uzbrucēju, kurš pērnā gada janvārī Kvebekas mošejā nošāva sešus cilvēkus, neapmierinājis Kanādas premjerministra Džastina Trudo aicinājums uzņemt bēgļus, tāpēc viņš sarīkojis apšaudi, vēsta "The Guardian".

Kā skaidrojis uzbrucējs Aleksandrs Bisonets, ASV prezidents Donalds Tramps liedzis iebraukšanu valstī musulmaņiem, bet Kanādas premjerministrs tos labprāt uzņēmis, kā arī šo paziņojumu ietvītojis.

Bisonets uzskatījis, ka viņa ģimene Kanādā tiks apdraudēta, ja valstī tiks uzņemti arvien vairāk bēgļi. "Es biju pārliecināts, ka viņi atbrauktu un nogalinātu manu ģimeni, kā arī manus vecākus," skaidrojis uzbrukuma sarīkotājs.

"Es negribēju, lai pie mums notiek kā Eiropā. Es nevēlējos, la viņi nogalina manu ģimeni un vecākus. Man vajadzēja kaut ko darīt," uzsvēra Bisonets, kurš policijai atzinies, ka viņam bijusi depresija

Kā ziņo medijs, uzbrukuma sarīkotājam varētu nākties cietumā pavadīt vismaz 150 gadus.

Vēstīts, ka Kanādas varasiestādes izvirzījušas apsūdzības sešu cilvēku slepkavībā un vēl piecos slepkavības mēģinājumos Politikas zinātnes studentam Aleksandram Bisonetam, kurš apbrīnojis ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Apšaudē pērnā gada 29. janvārī Bisonets apšaudē mošejā Kvebekā nogalināja sešus cilvēkus, bet vēl 17 ievainoja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!