Viendzimuma laulību oponenti ceturtdien oficiāli apstrīdējuši ASV federālā tiesneša lēmumu atcelt Kalifornijā noteikto homoseksuāļu laulību aizliegumu.

Paredzams, ka apelācijas prasības izskatīšana varētu ilgt vairākus gadus.
Trešdien ASV federālais tiesnesis atcēla Kalifornijas pavalstī noteikto viendzimuma laulību aizliegumu, norādot, ka šāda norma pārkāpj Savienoto Valstu konstitūciju.

Savā rakstiskajā spriedumā tiesnesis Vons Volkers lēmis par labu homoseksuāļu tiesību aktīvistiem, kuri uzskatīja, ka 2008.gada novembra referenduma iznākums, kas pavalstī aizliedz noslēgt viendzimuma laulības, ir diskriminējošs un tādējādi arī pretrunā ASV pamatlikumam.

Tā dēvētajam astotajam priekšlikumam - formulējumam, ka štatā legālas ir vienīgi sievietes un vīrieša starpā noslēgtās laulības - referendumā atbalstu pauda 52% Kalifornijas vēlētāju.

Taču homoseksuāļu laulību pretinieki uzskata, ka Volkers šādi lēmis, jo arī pats ir gejs.

"Tiesnesis Volkers ir ignorējis konstitūcijā teikto, ko viņš ir zvērējis atbalstīt un aizstāvēt un būt neatkarīgi uzticīgs tam, un tā vietā Kalifornijas vēlētājiem, vecākiem un bērniem uzspiedis savu seksuālo orientāciju," pārliecināts kustības "SaveCalifornia.com" pārstāvis Rendijs Tomsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!