Krīze, kas ietekmē Eiropas valstis, nav ietekmējusi sabiedrības atbalstu palīdzībai attīstības jomā, liecina īpašais Eirobarometra pētījums "Palīdzība attīstības jomā ekonomikas satricinājumu laikā".

Aptuveni 90% eiropiešu joprojām uzskata attīstību par nozīmīgu, un 72% eiropiešu atbalsta esošo palīdzības saistību pret jaunattīstības valstīm pildīšanu vai palielināšanu, informē Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā.

Pilns pētījuma teksts (en)

Eiropas iedzīvotāju lielais vairākums (61%) uzskata, ka Eiropa var dot pozitīvu ieguldījumu diskusijās par globālo attīstību.

Interesanti, ka ekonomikas krīze netiek uzskatīta par jaunattīstības valstu galveno problēmu. Viens eiropietis no diviem par jaunattīstības valstu lielāko problēmu uzskata nabadzību, ierindodams to augstāk par ekonomikas un pārtikas krīzi (35%). Šķiet, ka eiropieši saprot, ka papildus ekonomikas kritumam nabadzība ir milzīga strukturāla problēma.

"Pat ekonomikas krīzes apstākļos es atkal aicinu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis pildīt savas saistības un līdz 2010. gadam palielināt palīdzību attīstības jomā līdz 69 miljardiem eiro, lai sasniegtu Tūkstošgades attīstības mērķu vidēja termiņa mērķi," norādīja ES komisārs attīstības un humānās palīdzības jautājumos Karels de Gihts.

Citi interesanti pētījuma rezultāti

  • Divi eiropieši no trim norāda savtīgu motivāciju palīdzības sniegšanai (64%), proti, tirdzniecību, terorismu, migrāciju un politiskās attiecības ar trešām valstīm.
  • Intereses netrūkst, jo 42% eiropiešu vēlas attīstības jautājumu plašāku atspoguļojumu plašsaziņas līdzekļos.
  • 74% eiropiešu nekad nav dzirdējuši par Tūkstošgades attīstības mērķiem, bet tas ir mazāk nekā 2007. gadā (80%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!