Gandrīz puse britu vēlētāju vēlas, lai premjerministrs Tonijs Blērs atkāptos no amata, un gandrīz visi uzskata, ka karš Irākā iedragājis viņa pozīcijas, liecina laikrakstā "Sunday Times" publicētie aptaujas rezultāti.
Pēc nedēļu ilgiem intensīviem minējumiem par aizvien pieaugošo pretestību Blēra Leiboristu partijā firmas "YouGov" no 13. līdz 15.maijam sarīkotajā aptaujā konstatēts, ka 46% no aptaujātajiem 2014 balsstiesīgajiem iedzīvotājiem uzskata, ka Blēram būtu jāatstāj savs amats līdz nākamajām vēlēšanām.

Vēl 22% vēlas, lai viņš aizietu tūlīt pēc vēlēšanām, kurām būtu jānotiek 2006.gada jūnijā, bet kuras visticamāk tiks sarīkotas nākamgad.

Blēra uzticības reitings vēlētāju vidū ir ievērojami krities, un 61% saka, ka neuzticoties viņam. 59% respondentu viņu raksturo kā cilvēku, kurš nesaka patiesību, bet 33% uzskata, ka viņš ir "glums un daudz melo".

93% respondentu teica, ka Irāka ir kaitējusi Blēram, bet 62% uzskata, ka nodarītais kaitējums ir "milzīgs".

Tikai 41% tagad uzskata karu par pamatotu, lai gan kara sākumā tādās domās bija 51%.

Laikraksts "Observer" svētdien prognozē, ka Blērs paliks savā amatā, kamēr Irākā nebūs notikušas vēlēšanas, kas paredzētas nākamā gada janvārī.

Blēra vietnieks Džons Preskots uzkurināja minējumus par premjerministra iespējamo demisiju intervijā laikrakstam "Sunday Times", kurā viņš teica, ka kabineta locekļi "izstrādājot savu nostāju" laikam pēc Blēra.

Pēc intervijas publicēšanas Preskots nāca klajā ar paziņojumu, norādot, ka laikraksts esot pārspīlējis to, ko viņš faktiski teicis.

Vēl piektdien Blērs noliedza ziņas par izmaiņām augstākajos varas ešelonos kā politiskas "putas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!