Vairums dāņu islāmu uzskata par šķērsli sabiedrības vienotībai, lai arī puse domā, ka imigrācija nāk par labu Dānijas sabiedrībai, liecina otrdien publicēti aptaujas rezultāti.

Kā parādīja firmas "Ramboell" veiktā aptauja, 54,9% respondentu uzskata, ka islāms traucē sociālajai harmonijai, tam nepiekrīt 39,9% aptaujāto, bet 5,2% nav sava viedokļa.

Tomēr 49,7% uzskata, ka imigrācijai kopš sešdesmitajiem gadiem un imigrantu, bēgļu un viņu pēcnācēju integrācijai kopumā bijusi pozitīva ietekme uz Dānijas sabiedrību. 42,4% uzskata, ka imigranti negatīvi ietekmējuši sabiedrību, un 5,9% atturējās sniegt komentāru.

"Cilvēkiem ir grūti atšķirt kultūru no reliģijas, un viņi goda slepkavības, piespriedu laulības saskata kā islāma daļu," laikrakstam "Jyllands-Posten" skaidroja Dānijas islāma kopienas preses pārstāvis Imrans Šahs.

Aptauja parādīja, ka cilvēki vecumā virs 26 gadiem ir daudz skeptiskāk noskaņoti pret islāmu nekā 18-25 gadu vecuma grupā.

Uz šī gada jūliju teju 334 000 cilvēku jeb 6% Dānijas iedzīvotāju bija ārzemnieki, no kuriem 180 706 nav no rietumvalstīm.

Ar 200 000 sekotāju islāms ir otrā lielākā reliģija Dānijā pēc evaņģēliski luteriskās baznīcas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!