Foto: AP/Scanpix

Otrdienas vakarā Izraēlā noslēgušās Kneseta (parlamenta) vēlēšanas, kurās, pēc aptauju datiem, uzvarējis līdzšinējā Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu vadītās partijas "Likud" un partijas "Yisrael Beiteinu" (Mūsu mājas Izraēla) bloks, raksta ārvalstu prese.


Lai gan balsis vēl nav saskaitītas, prognožu aptaujas liecina, ka Netanjahu vadītas bloks iegūs 31 vietu parlamentā un viņš saglabās premjera amatu.

Otro vietu, pēc aptauju datiem, ieguvusi jaunā centriskā partija "Yesh Atid" (Ir nākotne), kas izveidota vien 2012. gadā, ar vietējo televīzijas zvaigzni Jairu Lapidu vadībā. Paredzams, ka šī partija iegūs 19 vietas Knesetā. Kā vēsta eksperti laikrakstā "The Jerusalem Post", šāds rezultāts ir negaidīts.

Centriski kreisā "HaAvoda" jeb Darba partija varētu iegūt 17 vietas, bet labējā reliģiozā "Habayit Hayehudi" (Ebreju nams) – 12 vietas. 11 parlamenta vietas tiks radikāli reliģiozajai "Shas", bet pa septiņām vietām – partijai "Meretz", bet sešas – partiju blokam "Yahadut HaTorah HaMeukhedet " (Toras jūdaisma apvienība)

Kā vēsta Izraēlas centrālā vēlēšanu komisija, šogad novērota augstākā vēlētāju aktivitāte kopš 1999. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!