Lielbritānijas valdošās Leiboristu partijas popularitāte kritusies līdz vēsturiski viszemākajam līmenim kopš pagājušā gadsimta četrdesmitajiem gadiem, kad tika uzsākta sabiedriskās domas pētniecība, liecina ceturtdien publicētie aptaujas rezultāti.
Aptauja, kuru pēc laikraksta "Daily Telegraph" pasūtījuma veikusi sabiedriskās domas pētniecības organizācija "YouGov", liecina, ka leiboristus atbalsta tikai 23% britu, kas ir par trīs procentpunktiem mazāk nekā pagājušajā mēnesī, kamēr lielākā opozīcijas partija - konservatīvie - var paļauties uz 47% respondentu simpātijām, savu atbalstītāju skaitu vairojot par trīs procentpunktiem.

Kā vēsta "Daily Telegraph", šis ir zemākais leiboristu reitings kopš 1943.gada, kad socioloģijas firma "Gallup" pirmo reizi Lielbritānijas pilsoņus aptaujāja, lai noskaidrotu viņu politiskās simpātijas.

Premjerministra pārstāvētie leiboristi tikai par pieciem procentpunktiem apsteidz arī otru lielāko opozīcijas partiju - liberāldemokrātus.

Aptaujas rezultāti publicēti tikai nedēļu pēc tam, kad konservatīvie starpvēlēšanās ar pārliecinošu balsu vairākumu ieguva parlamenta vietu no vēlēšanu apgabala, kura vēlētāji ceturtdaļgadsimtu tradicionāli bija balsojuši par leiboristiem.

Mēneša sākumā Brauna partija cieta smagus zaudējumus arī pašvaldību vēlēšanās.

Trīs ceturtdaļas respondentu izteicās, ka viņi ir neapmierināti ar valdības darbu, kuru pozitīvi vērtēja tikai 15% britu.

Leiboristus par kompetentiem ekonomikas jautājumos atzina 22% aptaujāto, kas ir par 27 procentpunktiem mazāk nekā 2005.gadā, kad notika iepriekšējās vispārējās vēlēšanas.

Atbildot uz jautājumu, kurš būtu labākais premjerministrs, pašreizējam valdības vadītājam priekšroku deva tikai 17% aptaujāto, kamēr 39% uzskatīja, ka piemērotākais būtu konservatīvo līderis Deivids Kemerons.

Veicot aptauju, laikā no 27. līdz 29.maijam "YouGov" intervēja 2240 cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!