Divas trešdaļas Polijas iedzīvotāju neatbalsta poļu karavīru atrašanos Irākā, liecina otrdien publicēti sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.
CBOS sarīkotajā aptaujā 75% respondentu bija pret Polijas spēku misiju Irākā, 20% to atbalstīja, bet 70% vēlējās, lai plānotā poļu spēku izvešana gada beigās būtu galīga.

Pēc Polijas spēku izvietošanas Irākā pirms divarpus gadiem vairums poļu vienmēr bijuši pret misiju, bet lielākais atbalstītāju skaits bija 2004.gada janvārī - 42%.

Aprīlī Polijas premjers Mareks Belka paziņoja, ka Polija savu stabilizācijas misiju Irākā pabeigs 2005.gada beigās atbilstoši ANO Drošības padomes mandāta termiņa beigām.

"Lēmums nav pārsteigums ne amerikāņu pusei, ne irākiešiem," toreiz paziņoja Belka. "Mēs vēlamies atrasties Irākā, taču citādā veidā, drīzāk civilā un ekonomiskā."

Polija, kas ir viena no tuvākajām Vašingtonas sabiedrotajām, komandē daudznacionālos stabilizācijas spēkus Irākas vidienes dienvidu daļā. Polijas komandētajā daudznacionālajā kontingentā ietilpst 6000 vīru, tai skaitā arī 120 Latvijas karavīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!