Foto: AFI
ASV prezidenta Baraka Obamas popularitāte turpina samazināties, liecina televīzijas kanāla CNN un sabiedriskās domas pētniecības organizācijas "Opinion Research Corporation" veiktās aptaujas rezultāti.

Obamas darbu prezidenta amatā pašlaik atbalsta 48% amerikāņu. Kā norāda eksperti, novembrī valsts galvas darbu pozitīvi vērtēja 53% aptaujāto.

Turklāt decembrī par savu negatīvo attieksmi pret Obamas darbu valsts vadītāja amatā paziņoja 50% aptaujāto. Pēc sociologu teiktā, prezidenta popularitātes samazināšanās pamatā ir ASV sliktais ekonomiskais stāvoklis un augstais bezdarba līmenis.

Savukārt Obamas lēmumu nosūtīt papildspēkus uz Afganistānu atbalsta vairums jeb 60% aptaujāto. Turklāt gandrīz 70% respondentu atzinīgi novērtēja Obamas paziņojumu par nodomu sākt 2011.gadā izvest amerikāņu spēkus no Afganistānas.

Kā norāda CNN eksperti, Obama nav pirmais ASV prezidents, kura popularitāte pirmajā prezidentūras gadā noslīdējusi zem 50% atzīmes. Piemēram, 1981.gadā prezidenta Ronalda Reigana popularitātes līmenis bija 49% un augstāk par šo atzīmi nepacēlās divus gadus.

Bet 1992.gadā ievēlētā prezidenta Bila Klintona popularitātes reitings jau 1993.gada maijā samazinājās zem 50% atzīmes, kas ir straujākais šī rādītāja kritums, kopš tiek veiktas šādas aptaujas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!