Foto: stock.xchng
Lielbritānijā opozīcijā esošie konservatīvie palielinājuši pārsvaru pār valdošo Leiboristu partiju, liecina svētdien publiskotie aptauju rezultāti.

Tomēr nevienai partijai pašlaik nav pietiekami liels atbalsts, lai varētu cerēt uz ievērojamu vairākumu parlamentā.

Kā noskaidrots sabiedriskās domas pētniecības uzņēmuma ICM aptaujā, kas veikta pēc laikraksta "News of the World" pasūtījuma, torijus atbalstīt būtu gatavi 40% respondentu, par leiboristiem balsotu 31%, bet par liberāldemokrātiem 18% vēlētāju.

Savukārt uzņēmuma "YouGov" aptauja, kuras rezultāti publicēti laikrakstā "The Sunday Times", liecina, ka par konservatīvajiem savu balsti gatavi atdot 38% vēlētāju, bet par leiboristiem un liberāldemokrātiem - attiecīgi 33% un 17% respondentu.

Abas aptaujas pierāda, ka lielākajai opozīcijas partijai tomēr atkal izdevies palielināt pārsvaru pār premjerministra Gordona Brauna vadītajiem leiboristiem, kuriem kopš februāra vidus bija izdevies palielināt savu popularitāti.

Taču, neraugoties uz torijiem pozitīvo statistiku, izdevuma "News of the World" veiktā analīze liecina, ka ar šādu atbalstu nebūs pietiekami, lai iegūtu ievērojamu vairākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!