Foto: AFP/Scanpix/LETA

Mjanmas militārā valdība ceturtdien nobloķēja “Facebook” un citas sociālo mediju platformas, kas iedzīvotājiem ir būtiski saziņas avoti. Tas ir ticis izdarīts ar mērķi apspiest valstī esošos nemierus, kuri sākās pēc valsts, demokrātiskā ceļā ievēlēto, līderu aizturēšanas un varas sagrābšanas, skaidro medijs “Al Jazeera”.

Ģenerāļi, kuri pirmdien sagrāba varu Mjanmā, apgalvo, ka cilvēki izmanto sociālās platformas ar mērķi radīt nestabilitāti. Tajā pašā laikā Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ģenerālsekretārs Antonio Guterrešs pauž uzskatu, ka apvērsumam ir jābeidzas.

"Facebook" ir kļuvis par galveno opozīcijas platformu, kurā gandrīz 25 miljoni Mjanmas iedzīvotāju publicē ar nepakļaušanās kampaņu saistītus foto, kā arī attēlus no protestiem. Komunikāciju un transporta ministrija ir paziņojusi, ka ierobežojumi paliks spēkā esoši līdz 7.februārim. " Šobrīd cilvēki rada nestabilitāti valstī, izplata viltus ziņas un rada pārpratumus cilvēku vidū", skaidroja ministrija.

"Facebook" politiskās komunikācijas direktors Endijs Stouns mudināja varasiestādes atjaunot sociālo platformu darbību, lai Mjanmas iedzīvotājiem būtu iespējams komunicēt ar ģimenes locekļiem un draugiem, kā arī saņemt svarīgu informāciju.

ANO šobrīd strādā pie tā, lai veicinātu starptautisko spiedienu Mjanmas virzienā un nodrošinātu, ka valsts iedzīvotāju griba tiek cienīta. "Mēs darīsim visu iespējamo, lai mobilizētu galvenos dalībniekus un starptautisko komūnu, lai radītu spiedienu un izbeigtu politisko apvērsumu Mjanmā", sacīja Guterrešs intervijā ar "The Washington Post".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!