Divi vīrieši mēģinājuši pārpeldēt Lamanšu uz bērnu piepūšamajiem gumijas matračiem, pavadot vienā no pasaules visintensīvākajām kuģu satiksmes maģistrālēm 10 stundas, pirmdien ziņoja krasta apsardzes dienests Duvrā.
Tiek uzskatīts, ka "ceļotāji" ir no Lietuvas un Krievijas. Viņus rītausmā aptuveni septiņas jūdzes no Kalē ostas uzņēma prāmis un abus nogādāja atpakaļ Francijā.

Krasta apsardzes dienesta pārstāvis izteicās, ka tas līdz šim esot viens no visizmisīgākajiem mēģinājumiem šķērsot Lamanšu, un piebilda, ka abiem vīriešiem ir ļoti palaimējies, jo laika apstākļi Lamanšā bijuši labi.

Kompānijas "P&O Stena Line" pārstāve Geila Isteda informēja, ka prāmja komanda pamanījusi potenciālos patvēruma meklētājus ap pulksten 5:30 no rīta un nekavējoties nosūtījusi glābšanas laivu, kas viņus uzņēma. "Komanda bija spiesta samazināt prāmja gaitu un apgriezt to pretējā virzienā. 15 minūšu laikā tika nolaista glābšanas laiva un viņi nogādāti uz kuģa. Laimīgā kārtā mūsu komanda reaģēja ļoti ātri," viņa teica.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!