Otrdienas rītā Pakistānas rietumos pret ēku, kurā izmitinājušās ASV militārpersonas, kas piedalās teroristiskās organizācijas "Al Qaeda" un sagrautās islama kustības "Taleban" kaujinieku vajāšanā, izšautas divas raķetes. Neviena no tām nav trāpījusi mērķī, stāsta liecinieki.
Pusautonomā cilšu reģiona Ziemeļvaziristānas centra Miranšahas iedzīvotājus otrdien divos no rīta pēc vietējā laika pamodināja divi spēcīgi sprādzieni, kas bija dzirdami visā pilsētā.

"Raķetes bija mērķētas pa skolu, kur atradās ASV karavīri, taču viena trāpīja galdnieka darbnīcā un otra uzsprāga pie degvielas uzpildes stacijas," sacīja viens liecinieks.

ASV karaspēks palīdz Pakistānas armijas karavīriem meklēt "Al Qaeda" un "Taleban" kaujiniekus, kas varētu būt pārbēguši pāri robežai no kaimiņvalsts Afganistānas pēc pēdējās lielās kaujas martā.

Tas bija ceturtais raķešu uzbrukums mācību ēkai Miranšahā, kas robežojas ar Afganistānas austrumu daļu. Uzbrukumos neviens nav cietis.

Liecinieks sacīja, ka galdnieka darbnīca tikusi iznīcināta, bet degvielas uzpildes stacijai nodarīti bojājumi. "Tiesībsargājošās iestādes ir uzsākušas uzbrucēju meklēšanu," viņš sacīja.

Vietējā administrācija nesen aizliedza pilsētas teritorijā nēsāt ieročus, lai arī cilšu apdzīvotie rajoni ir pārpilni ar ieročiem, kas tikuši ievesti no Afganistānas. Valdība ir aizliegusi smago ieroču un munīcijas pārdošanu, kad Pakistānas prezidents pauda savu atbalstu ASV vadītajam karam pret terorismu.

Neatkarīgo cilšu locekļi, no kuriem vairāki tūkstoši cīnījās kopā ar "Taleban", pretojas ASV spēku klātbūtnei Pakistānā.

Aprīlī tūkstošiem vietējo iedzīvotāju, bruņojušies ar raķetēm un triecienšautenēm, Miranšahā protestēja pret ASV spēku klātbūtni reģionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!