Foto: EPA/Scanpix/LETA
Arheologi Ēģiptē atklājuši sfinksas statuju "ar smaidošu seju un divām bedrītēm" pie Hatoras tempļa, kas ir viena no valsts vislabāk saglabātajām senajām vietām, paziņojusi Tūrisma un senlietu ministrija (MoTA), kuru citē "Al Jazeera".

Artefakts, kas, domājams, ir stilizēts senās Romas imperatora atveidojums, tika atrasts divlīmeņu kapā netālu no tempļa Ēģiptes dienvidos, teikts MoTA izplatītajā paziņojumā.

Foto: EPA/Scanpix/LETA

Blakus "skaisti un precīzi izgrebtai" sfinksai pētnieki bija atraduši "romiešu stēlu. Kad stēla tiks pilnībā atšifrēta, tā var izgaismot attēlotā valdnieka identitāti, kurš, pēc Ēģiptes pētnieku grupas domām, varētu būt imperators Klaudijs.

Ēģipte pēdējo mēnešu laikā ir ziņojusi par nozīmīgiem arheoloģiskajiem atklājumiem, galvenokārt Sakaras nekropolē uz dienvidiem no Kairas, kā arī Gīzā. Ceturtdien MoTA paziņoja par slēptas 9 metrus garas ejas atklāšanu Gīzas Lielajā piramīdā, kas, pēc arheologa Zahi Havasa teiktā, var novest pie faraona Kufu jeb Heopsa "faktiskās apbedīšanas kameras".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!