Foto: stock.xchng

Arī Igaunija plāno ierobežot braucienu skaitu legālai akcīzes preču ievešanai no Krievijas, aģentūru LETA informēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Sabiedrisko attiecību daļā.

Kā ziņots, pēc stingrāku nosacījumu ieviešanas uz Latvijas-Krievijas robežas Latvijas iedzīvotāji degvielas un citu akcīzes preču ievešanai sākuši izmantot Krievijas-Igaunijas robežpunktus, kur pastāv tie paši apjoma ierobežojumi, kas Latvijā, bet braucienu skaits netiek ierobežots.

Pēc VID sniegtās informācijas, Igaunijas muitas dienests ir informēts par Latvijā identificēto tendenci privātpersonām ar vieglajām automašīnām septiņu dienu periodā vairakkārt izbraukt no mūsu valsts uz Krieviju caur iespējami tuvāko robežšķērsošanas vietu, bet atgriezties Latvijā caur kaimiņvalsti, šķērsojot Krievijas-Igaunijas robežu.

Marta pirmajā pusē Igaunijas muitas amatpersonas pieredzes apmaiņas vizītē apmeklēja VID muitas kontroles punktus, kas darbojas uz Latvijas un Krievijas robežas, un iepazinās ar muitas kontroles procesu akcīzes preču pārvietošanas jomā.

VID informē, ka nolūkā risināt radušos situāciju Igaunija apsver iespēju noteikt līdzīgus ierobežojumus akcīzes preču ievešanas jomā, kādi patlaban ir noteikti Latvijā un Lietuvā.

Gan Latvijā, gan Lietuvā fiziskajām personām ir noteikti stingrāki akcīzes preču pārvietošanas regularitātes ierobežojumi nekā Igaunijā.

VID atgādina, ka Latvijā noteiktu daudzumu akcīzes preču fiziska persona savam patēriņam bez muitas administrēto nodokļu nomaksas ar sauszemes transportu drīkst ievest ne biežāk kā vienu reizi septiņās dienās.

Savukārt, ierodoties Lietuvā no trešajām valstīm, nodokļu atbrīvojumi tiek piešķirti ceļotājiem, kuri šķērso valsts robežu ne vairāk kā piecas reizes kalendārajā mēnesī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!