Armēnija vēlas attīstīt divpusējās attiecības ar Baltijas valstīm, teica Armēnijas ārlietu ministrs Vartans Oskanjans.
Atbildot uz jautājumu par Armēnijas un Baltijas valstu attiecībām nākotnē un iespējamām sadarbības jomām, ministrs atzina par svarīgu uzsvērt, ka Armēnija "cenšas īstenot aktīvu un daudzvirziena ārpolitiku, dažādojot tās attiecību spektru".

Armēnijas ārlietu ministrs atzina, ka viņa vizītes mērķis ir "stiprināt un panākt kvalitatīvi jaunu līmeni divpusējās attiecībās ar Baltijas valstīm, ar kurām ne pārāk sen mums [Armēnijai] bija aktīvi tirdzniecības un kultūras sakari".

Runājot par iespējamām sadarbības jomām, ministrs sacīja, ka Armēnija "pirmām kārtām uzskata par ļoti svarīgu politiska dialoga attīstīšanu ar Baltijas valstīm, ņemot vērā šī reģiona veiksmīgu virzību uz eirointegrāciju".

Armēnija "virzās uz pilnīgu dalību Eiropas saimē", un tai "ir ļoti svarīgi izpētīt Baltijas valstu pieredzi un saņemt to palīdzību", sacīja ministrs.

Viņš uzsvēra, ka "Armēnija gaida aktīvāku ekonomisko sadarbību, investīcijas, un zinātnisko un kultūras apmaiņu ar Baltijas valstīm". Ministrs piebilda, ka pavisam nesen mūsu valstis bija vienā ekonomiskajā sistēmā un viņš uzskata, ka vēl pastāv kopīgas intereses starp Armēnijas un Baltijas valstu tirgiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!