Foto: stock.xchng
Vairāki Ziemeļvalstu uzņēmumi pēdējā laikā paziņojuši, ka tie pārcels savas ražotnes uz Igauniju vai paplašinās savas jau esošās biznesa struktūras, raksta "Postimees".

Pirmdien par šādu plānu paziņoja vēl viena Somijas kompānija - elektronikas uzņēmums "Incap Group". Tā slēgs savu elektronikas ražotni Vuokati pilsētā Somijā, atlaidīs no darba 124 cilvēkus un pārcels ražotni uz Igauniju. Kā raksta avīze "Kauppalehti", ar to kompānijai būs iespēja ietaupīt gandrīz trīs miljonus eiro (2,1 miljonu latu).

"Incap Group" sabiedrisko attiecību menedžere Hannele Pella laikrakstam "Postimees" apstiprināja šo plānu un izskaidroja to ar kompānijas vēlmi izvietot viena tipa ražošanu zem viena jumta.

Pella teica, ka uzņēmums "Incap Electronics Estonia OU" darbojas Kuresārē kopš 2000.gada un pēc pārcelšanās Kuresāres rūpnīca varēs sākt ražot gandrīz ar pilnu jaudu. Pēc viņas teiktā, Kuresāres rūpnīcā pašlaik strādā 180 cilvēku un, vēršoties plašumā ražošanai, radīsies darba vietas vēl vairāk cilvēkiem.

Pagājušā gada beigās "Kauppalehti" rakstīja, ka Somijas vīriešu uzvalku ražotājfirma "Turo Tailor" beigs savu darbību Kuopio pilsētā un pārcels ražošanu uz Igauniju un Lietuvu, lai samazinātu izmaksas.

Šā gada sākumā kompānijas "Elcoteq Tallinn" izpilddirektors Jans Kotka apstiprināja, ka kompānija, kura nesen atlaida no darba simtiem cilvēku, atkal sāks paplašināt ražošanu Igaunijā. Martā sākumā tā Tallinā atvēra jaunu ražotni.

Zviedrijas telekomunikāciju iekārtu uzņēmums "Ericsson", kura pagājušajā gadā nopirka lielu daļu "Elcoteq" ražotņu Igaunijā, arī ir sācis aktīvi darboties un paziņojis, ka Tallinas uzņēmumā tas ražos iekārtas 4G tīkliem.

Pirmdien avīze "Äripäev" rakstīja, ka Dānijas mēbeļu ražotājfirma "Flexa Holding" pārcels savu mēbeļu ražotni uz Igauniju un pieņems darbā 30 jaunus darbiniekus.

Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips pirmdien parlamentā paziņoja, ka gan "Elcoteq", gan "Ericsson" palielina ražošanas apjomus Igaunijā, bet kompānija "Telleborg" rada jaunas darba vietas Sāremā.

Ansips teica, ka gandrīz katru dienu pienāk ziņas, ka kāda Vācijas, Somijas vai Zviedrijas kompānija pārceļ savas ražotnes uz Igauniju, un tas liecina, ka biznesa vide Igaunijā ir pievilcīga ārvalstu kompānijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!