Foto: AP/Scanpix

Šogad pieaudzis teroristu atbalstītāju skaits, kas no Vācijas dodas uz Tuvajiem Austrumiem, lai cīnītos grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") rindās, trešdien paziņojis Vācijas iekšzemes izlūkdienests.

Lai pievienotos ekstrēmistiem, no Vācijas uz Sīriju vai Irāku līdz 20. jūlijam bija devušies 840 vīrieši un sievietes, liecina Vācijas Federālā konstitūcijas aizsardzības biroja (BfV) publiskotie dati.

Aplēsts, ka sievietes veido piekto daļu no kopskaita un vairums no viņām ir jaunākas par 30 gadiem.

Pērn visa gada laikā no Vācijas uz Sīriju un Irāku ar nodomu pievienoties ekstrēmistiem devās 760 cilvēki, atbildot uz kreiso ekstrēmistu partijas "Die Linke" ("Kreisie") parlamentāriešu jautājumiem, norādīja BfV.

Aptuveni 140 cilvēki no Vācijas šogad ir gājuši bojā Sīrijā un Irākā, kur "Daesh" iekarojusi plašas teritorijas, ko cenšas noturēt savā kontrolē.

Ceturtā daļa ārvalstnieku jeb aptuveni 120 cilvēku, kas no Vācijas devušies uz Tuvajiem Austrumiem, ir Turcijas pilsoņi vai ar turku saknēm, liecina BfV dati.

Aptuveni trešā daļa jeb 280 no cilvēkiem, kas devušies no Vācijas uz Tuvajiem Austrumiem, domājams, jau ir atgriezušies Vācijā, uzskata birojs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!