Arvien vairāk Eiropas iedzīvotāju ņem piemēru no amerikāņiem un aktīvāk iepērkas internetā. Šā gada otrajā ceturksnī internetā iepirkušies 73 miljoni Eiropas iedzīvotāju un tas ir par 19,7% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā laika periodā, liecina tirgus izpētes kompānijas "Forrester Research" apkopotā informācija, ziņo interneta portāls "Earketer.com".
Šie skaitļi liecina, ka to cilvēku skaits, kuri iepērkas internetā, pirmo reizi ir pārsniedzis pusi no kopējā interneta lietotāju skaita. 2005.gada otrajā ceturksnī ar interneta starpniecību iepirkās 51% Eiropas interneta lietotāju, salīdzinot ar 46% 2004.gada otrajā ceturksnī.

Visvairāk internetā iepērkas Lielbritānijas iedzīvotāji - šādu pakalpojumu izmantoja 71% no valsts interneta lietotāju kopskaita, savukārt otrajā vietā ierindojās Zviedrija. Skaitliski rēķinot, internetā visvairāk iepirkās Lielbritānijas un Vācijas iedzīvotāji (22 miljoni cilvēku katrā valstī), bet tālāk seko Francija ar 13 miljoniem cilvēku.

Visstraujākais interneta iepirkšanās pakalpojumu lietotāju skaita pieaugums gada otrajā ceturksnī tika reģistrēts Itālijā un Francijā (40% katrā valstī), savukārt Vācijā, Nīderlandē un Lielbritānijā šis pieaugums bija minimāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!