Foto: AP/Scanpix

Hakeri, kuri apgalvo, ka ir Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu atbalstošā grupa "Sīrijas Elektroniskā armija"(SEA), uzlauzusi saziņas programmas "Skype" blogu un lapu sociālajā tīklā "Twitter", vēsta raidsabiedrība BBC.

"Nelietojiet "Microsoft" e-pastus. Viņi novēro jūsu kontus un pārdod datus valdībām," tādu ierakstu, kurš nu jau ir izņemts, uzlauztajās vietnēs atstāja hakeri.

"Skype" apstiprina, ka ir noticis hakeru uzbrukums, bet norāda, ka "lietotāju informācija nav apdraudēta".

"Skype" pieder datoru tehnoloģiju kompānijai "Microsoft". Hakeru uzbrukums un brīdinājums par datu vākšanu notiek laikā, kad pasauli ir pāršalcis spiegošanas skandāls. Tas sākās pēc tam, kad bijušais amerikāņu izlūkdienestu tehniskais darbinieks Edvards Snoudens nopludināja informāciju par ASV dienestu spiegošanas programmām.

Saskaņā ar nopludinātajiem datiem ASV izlūkdienestiem bija pieejama informācija no deviņu lielāko interneta kompāniju serveriem, tai skaitā "Microsoft", "Google", "Yahoo", "Facebook", "Skype", "YouTube" un "Apple".

SEA, kas pauž atbalstu Sīrijas prezidentam Asadam, iepriekš ir uzņēmusies atbildību par veiksmīgiem kiberuzbrukumiem laikraksta "New York Times" interneta vietnei un sociālajam tīklam "Twitter".

Tāpat SEA ir uzbrukusi vairākām citām nozīmīgām mediju kompānijām, tai skaitā raidsabiedrībai BBC, CNN un laikrakstam "The Guardian".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!