Foto: EPA/LETA
Interneta vietnes "WikiLeaks" dibinātāja Džuljena Asanža sarunu šovs tiks pārraidīts Krievijas televīzijā RT, liecina televīzijas kanāla interneta lapā trešdien publicētā informācija.

Šovs tikšot filmēts Asanža mājas aresta vietā, kur viņš atrodas jau pusotru gadu.

Raidījuma pirmizrāde paredzēta martā.

Pagaidām netiek atklāts, kas būs šova viesi un konkrēti tā temati.

Jau vēstīts, ka otrdien Asanžs paziņoja, ka izveidojis savu televīzijas sarunu šovu par pasaules virzību nākotnē, kurā solīja intervēt "vadošos politikas spēlētājus, domātājus un revolucionārus".

"WikiLeaks" mājaslapā publicētajā paziņojumā teikts, ka raidījumam būs desmit pusstundu ilgas sērijas.

Raidījums atspoguļos "pretrunīgus viedokļus no visdažādākā politiskā spektra - dumpiniekiem, sapņotājiem un varas aizkulišu pārzinātājiem -, no kuriem ikviens spēs pavērt logu uz pasaules rītdienu un viņu idejām, kā nodrošināt gaišāku nākotni", norādīts mājaslapā.

Raksturojot Asanžu kā "vienu no pasaules atpazīstamākajiem revolucionāriem", "WikiLeaks" paziņojumā norādīja, ka, izsniedzot licences kabeļu, satelītu un virszemes televīzijām, raidījums sasniegs vairāk nekā 600 miljonus skatītāju visā pasaulē.

"WikiLeaks" mikroblogošanas vietnē "Twitter" rakstīja, ka Asanža sarunu šovu varēs vērot arī tiešsaistē.

Asanžs tika aizturēts Lielbritānijā 2010. gada decembrī, pamatojoties uz divu Zviedrijas pilsoņu sūdzībām par seksuālu uzbrukumu. Pats Asanžs šīs apsūdzības noraida. Kopš aizturēšanas Asanžs valkā elektronisko aproci, un viņam noteikts mājas arests.

Viņš atzinis, ka visvairāk baidās no izdošanas ASV, kur viņu varētu tiesāt par slepenas ASV Valsts departamenta sarakstes nodošanu atklātībai internetā. Pēc Asanža advokātu domām, ASV viņu varētu ievietot bēdīgi slavenajā Gvantanamo bāzē saistībā ar atklātībai nodotajiem neskaitāmajiem Savienoto Valstu slepenajiem dokumentiem, tostarp ap ceturtdaļmiljonu diplomātisko telegrammu un tūkstošiem slepenu dokumentu par kariem Afganistānā un Irākā.

Asanžs tiek vērtēts pretrunīgi - ASV viceprezidents Džo Baidens viņu nosaucis par "augsto tehnoloģiju teroristu", savukārt Asanža atbalstītāji nominējuši viņu Nobela Miera prēmijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!