Ičkerijas republikas prezidents Aslans Mashadovs piektdien laikrakstā "Kommersant" publicētajā intervijā aicina Krieviju piecus gadus pēc izjukušās miera vienošanās uzsākt jaunas sarunas, lai izbeigtu karu republikā.
"Šī kara bezjēdzība ir acīmredzama," avīze citē Mashadova sacīto. "Maskavai jāsaņem drosme un jāapņemas izbeigt konfliktu ar miera līgumu," viņš uzsvēra.

Krievija un čečenu nemiernieku līderi 1996.gada augusta beigās vienojās par kara izbeigšanu, taču pēc trim gadiem karadarbība atsākās.

Sadursmju jaunošanās un teroristu uzbrukumi kulmināciju sasniedza 1999.gada beigās, kad čečenu kaujinieki iebruka Dagestānā. Pēc tam Krievija uzsāka plašu ofensīvu, ievedot milzīgu karaspēku Čečenijā.

Tomēr nesamierināmie čečenu spēki nav atteikušies no pretdarbības turpināšanas. Pēdējās nedēļās gandrīz katru dienu tiek ziņots par nemiernieku uzbrukumiem Krievijas armijai.

Kaut arī Krievijas armijai nav izdevies iegūt kontroli pār visu Čečeniju, Krievijas prezidents Vladimirs Putins skaidri paziņojis, ka nepiekritīs nekādām sarunām, un ir apņēmies izbeigt konfliktu ar militāru uzvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!