ASV Pentagona līderi ceturtdien aicināja Irākas militārpersonas sacelties pret Irākas prezidenta Sadama Huseina valdību, paziņojot, ka ASV vadītie spēki ir ieņēmuši 45 procentus Irākas teritorijas.
Preses brīfingā ASV aizsardzības ministrs Donalds Ramsfelds arī pavēstīja, ka Irākas bruņotie spēki pastiprina sakautās Republikāņu gvardes divīzijas, kas izvietotas Bagdādes aizstāvībai, ar karavīriem no mazāk apmācītājs parastās armijas.

"Augstākajai vadībai nav nekādas izredzes. Viņu likteni ir noteikusi viņu rīcība," sacīja Ramsfelds. "Tas pats neattiecas uz Irākas bruņotajiem spēkiem. Irākas virsnieki un kareivji var izdzīvot un palīdzēt atjaunot brīvu Irāku, ja viņi rīkosies pareizi. Viņiem ir tagad jāizlemj, vai viņi vēlas dalīties liktenī ar Sadamu Huseinu vai arī viņi glābs sevi un sacelsies pret diktatoru un palīdzēs atbrīvot Irāku."

"Irākas režīms vairāk nekontrolē aptuveni 45 procentus no Irākas un koalīcijas spēki ir pie Bagdādes robežām," piebilda apvienoto spēku štāba vadītājs ģenerālis Ričards Maierss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!