Foto: AP/Scanpix
Tiesībsargājošās iestādes ASV arestējušas aizdomās turamo par indi saturošu vēstuļu nosūtīšanu ASV prezidentam Barakam Obamam un citām amatpersonām, ziņo ārvalstu mediji.

Par vēstuļu sūtīšanu nu tiek turēts aizdomās kāds vīrietis, kurš ir arestēts.Misisipi apgabalā

Iepriekš ASV varasiestādes gan ziņoja, ka aizdomās par vēstuļu sūtīšanu aizturējušas 45 gadus veco Polu Kevinu Kērtisu, kurš itkā nosūtījis trīs vēstules. Kērtiss jau ir atbrīvots.

Jau vēstīts, ka Obamam adresētā vēstulē otrdien tika atrasta aizdomīga viela, kas vēlāk uzrādīja pozitīvus rezultātus uz nāvējošo indi rīcinu. Pašreiz tiek veiktas vēstules satura tālākas pārbaudes.

Tai pat dienā tika pārtverta vēl viena vēstule ar rīcinu, kas bija adresēta Vikera Vašingtonas birojam.

Atsaucoties uz avotiem izlūkdienestā, ASV mediji vēsta, ka vēstules saturējušas sekojošu tekstu: "Redzēt netaisnību un to neatmaskot, nozīmē kļūt par klusu līdzdalībnieku tās turpināšanā."

Trešdien arī senators Karls Levins paziņoja, ka viens no viņa padotajiem saņēmis aizdomīgu vēstuli, kas nodota izmeklēšanai varasiestādēm.

Nekādi saindēšanās simptomi darbiniekam netika konstatēti, bet drošības apsvērumu dēļ viņš nakti pavadījis slimnīcā.

Saasinot jau tā saspringto situāciju, trešdien uz laiku tika norobežotas arī divas Senāta ēkas, jo tika saņemtas ziņas pa aizdomīga paskata saiņiem tajās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!