Foto: Publicitātes attēli
ASV bruņotie spēki demonstrējuši jauno bezpilota helikopteru-spiegu, kurš aprīkots ar jaudīgām kamerām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Amerikāņi norādījuši, ka ar jauno lidaparātu būs vairāk iespēju īstenot izsekošanas un meklēšanas operācijas. Paziņojumā vēstīts, ka trīs šādi bezpilota helikopteri pavasara sākumā nonāks NATO spēku rokās, misijas nodrošināšanai Afganistānā.

Pirmo "spiegu helikopterus" izgatavoja kompānija "Boing", taču tagad arī citi ražotāji varēs pieteikties uz tiesībām ražot šos lidaparātus.

Bezpilota lidaparāts, kurš nosaukts "A160 Hummingbird", var veikt vertikālo pacelšanos un nosēšanos, tāpēc tam nav nepieciešams skrejceļš. Iepriekšējais šāda tipa bezpilota helikopters nebija aprīkots ar šādu iespēju.

Kā arī jaunais lidaparāts var gaisā planēt, paziņojuši ASV bruņoto spēku pārstāvji.

Lidaparāts ir aprīkots arī ar īpaši jūtīgu kameru "Argus-IS", kura spēj uzņemt attēlus ar 1,8 gigapikseļu izšķirtspēju. Iepriekš tik jūtīgas kameras bezpilota lidaparātos netika uzstādītas. Šīs kameras nepieciešamības gadījumā varēs nodrošināt arī tiešo video translāciju reālajā laikā ar ātrumu desmit kadri sekundē.

Armijas informācija liecina, ka šīs kameras ļaus sekot cilvēkiem un automašīnām 6,1 kilometru augstumā, 168 kvadrātkilometru rādiusā.

Jauno lidaparātu izmēģinājumi gada sākumā norisināsies Arizonā, bet tad tie dosies uz Afganistānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!