Foto: morgueFile
ASV Teksasas štata Bastropas pilsētas pašvaldība atļāvusi bezpajumtniekam paturēt janvārī parkā atrastus 70 tūkstošus ASV dolāru (39 tūkstošus latu) un zelta monētas, ceturtdien vēstīja ziņu kanāls "Fox News".

Bastropas dome ar sešām balsīm par un nevienu pret atbalstīja ierosinājumu atdot 47 gadus vecajam Timotijam Jostam parkā Kolorado upes krastos 18.janvārī plastmasas maisiņā atrastās 70 simtdolāru nomināla banknotes un 40 Dienvidāfrikas Republikas zelta monētas krūgerrandus, kuru katra vērtību kolekcionāri lēš ap 1600 ASV dolāriem (899 latiem).

Policija bezpajumtnieka atradumu konfiscēja, kad viņš ieradās vietējā bankā, lai mitrās banknotes apmainītu pret sausām. Josts un viņa advokāte Aleta Pīkoka iesniedza tiesā prasību, lai naudu atgūtu. Pēc pašvaldības lēmuma Josts naudu saņems 48 stundu laikā, vēstīja "Fox News".

Vietējā policija skaidroja, ka sadarbībā ar Federālo izmeklēšanas biroju (FIB) noskaidrots, ka nauda nav saistīta ar nelegālām darbībām, bet no cilvēkiem, kas pieteicās, apgalvojot, ka tā ir viņu, neviena apgalvojumi neguva ticamus pierādījumus.

Tomēr Josts naudu nevarēs sākt tērēt tūlīt pēc tās saņemšanas, jo pašlaik atrodas cietumā par atrašanos sabiedriskā vietā reibumā un nelikumīgu iekļūšanu īpašumā.

Josts intervijā "Fox News" pagājušajā mēnesī atzina, ka pirmais pirkums būs automašīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!