ASV trešdien brīdināja savus pilsoņus par iespējamiem jauniem terorisma draudiem Jemenā, jo Osamas bin Ladena vadītā teroristu organizācija "Al-Qaeda" mēģina atjaunot savu darbību šajā un citās valstīs.
"Draudi visu ASV pilsoņu drošībai Jemenā vēl arvien ir lieli, turpinoties "Al-Qaeda" mēģinājumiem atjaunot efektīvu operatīvo bāzi," paziņoja Valsts departaments.

"Tas var novest līdz atsevišķu ekstrēmistu vai ekstrēmistu grupu iespējamiem uzbrukumiem ASV pilsoņiem, iestādēm, uzņēmumiem un interesēm," teikts Valsts departamenta brīdinājumā, ar kuru atjaunots 23.maija brīdinājums amerikāņiem izvairīties no braucieniem uz Jemenu.

Valsts departamenta 23.maija brīdinājumā bija minētas "ticamas ziņas", ka teroristi plāno uzbrukumus pret ASV Jemenā, bet nebija konkrēti pieminēta "Al-Qaeda" vai tās mēģinājumi atjaunoties kā organizācijai.

Bin Ladena senču dzimtenē Jemenā ir notikuši vairāki uzbrukumi amerikāņiem, tostarp pašnāvnieku teroristu uzbrukums ASV kara kuģim "Cole" Adenas ostā 2000.gada oktobrī, kurā tika nogalināti 17 un ievainoti 38 amerikāņu jūrnieki. Šajā uzbrukumā tiek vainoti "Al-Qaeda" piekritēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!