ASV ir brīdinājušas ANO Drošības padomi, ka tās varētu veikt triecienus arī pret citām valstīm, kas atbalsta terorismu, pirmdien informēja diplomāti Ņujorkā.
"Mēs varbūt atklāsim, ka mūsu pašaizsardzība varētu prasīt tālāku rīcību attiecībā pret citām organizācijām un citām valstīm," teikts ASV svētdien nosūtītajā vēstulē ANO Drošības padomei.

ASV turpina attaisnot svētdienas triecienus Afganistānai, atsaucoties uz ANO hartas pantu, kas garantē neatņemamas tiesības uz individuālo un kolektīvo pašaizsardzību, saka diplomāti.

ASV un Lielbritānijas spēki svētdien devuši triecienu 30 militāriem mērķiem visā Afganistānas teritorijā, ar mērķi iznīcināt terorista Osamas bin Ladena kaujinieku organizāciju "Al Qaeda", kas tiek turēta aizdomās par 11.septembra terora aktu sarīkošanu ASV.

Diplomāti piebilda, ka arī Lielbritānija vēstulē ir informējusi Drošības padomi par militārajām operācijām Afganistānā.

Gan Vašingtona, gan Londona gatavojas īsumā informēt par militārajiem triecieniem "pret "Al Qaeda" teroristu apmācības nometnēm un "Taleban" režīma militāriem objektiem Afganistānā" pārējos 13 Drošības padomes locekļus pusnaktī pēc Latvijas laika.

Svētdien ASV un Lielbritānijas spēki uzsāka militāru triecienu saūdarābu disidenta Osamas bin Ladena teroristu un islāma grupējuma "Taleban" militārajiem objektiem Afganistānā.

Aģentūra "Afghan Islamic Press" ziņo, ka triecienu laikā visā valstī nogalināti kopumā 25 cilvēki.

ASV vaino bin Ladenu 11.septembra terora aktos Vašingtonā, kuros tika sagrauts Ņujorkas Pasaules tirdzniecības centrs un nodarīti postījumi Pentagonam Vašingtonā, nogalinot vairāk nekā 5000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!