Foto: DELFI
ASV dzimusi spāņu izcelsmes sieviete Marija Branjas Morera 115 gadu vecumā atzīta par pasaulē vecāko cilvēku, ziņo medijs CNN.

Pēc 118 gadu vecās franču mūķenes Lucilas Randonas nāves Ginesa pasaules rekordi atzinuši ASV dzimušo spānieti Mariju Branjas Moreru par pasaulē vecāko cilvēku.

Morera piedzima ASV pilsētā Sanfrancisko, bet pēdējos 22 gadus ir pavadījusi pansionātā Spānijas pilsētā Katalonijā. Morera piedzima gadu pēc tam, kad viņas vecāki emigrēja uz ASV, tomēr pēc astoņiem gadiem ģimene pārvācās atpakaļ uz Spāniju. Šobrīd Morerai ir trīs bērni, 11 mazbērni un 13 mazmazbērni.

Moreras ģimene Spānijā atgriezās Pirmā Pasaules kara laikā. Sieviete savā mūžā ir piedzīvojusi arī Spānijas pilsoņu karu un Otro Pasaules karu.

Viņu uzskata arī par vienu no vecākajiem cilvēkiem, kas ir atkopusies no Covid-19 vīrusa infekcijas.

Par spīti savam vecumam, Morera izmanto aplikāciju "Twitter", kurā nu jau ir savākusi vairākus tūkstošus sekotāju. Ar "Twitter" konta uzturēšanu viņai palīdz meita. "Es esmu veca, ļoti veca, bet es neesmu idiote," norādīts viņas "Twitter" aprakstā.


Pēc jaunā statusa iegūšanas Morera norādīja, ka viņa ir pārsteigta un pateicīga par izrādīto interesi, tomēr pēdējās dienas bijušas stresainas, tādēļ intervijas viņa vairs nesniegs.

"Man vajag mieru. Esmu dzīvojusi "Santa Maria del Tura" rezidencē 22 gadus un es nevēlos, lai darbinieku vai iedzīvotāju dzīve šeit mainītos," viņa komentē pēkšņo atpazīstamību vienā no tvītiem.

"Lai atzīmētu šo īpašo notikumu, tuvākajās dienās mums būs privātas, nelielas svinības," komentēja pansionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!