ASV finanšu ministrs Henrijs Polsons piektdien paziņoja, ka valsts izstrādā plānus finanšu institūciju parādsaistību pārpirkšanai, lai apturētu tirgus pārņēmušo paniku.

"Mēs strādājam pie standartizētas programmas sagatavošanas, kas būs pieejama plašam finanšu institūciju lokam," teikts Polsona paziņojumā, kurš izplatīts pēc industriāli attīstīto valstu organizācijas G7 finanšu ministru un centrālo banku vadītāju sanāksmes.

Vienlaikus ASV finanšu ministrs norādīja, ka programma paredz izmantot iestādes, kuras tiks izveidotas saskaņā ar pagājušajā nedēļā Kongresa apstiprināto likumu paketi, lai valsts finansu injekcijām paralēli piesaistītu privāto kapitālu.

Kā ziņots, G7 finanšu ministri un centrālo banku vadītāji piektdien paziņoja, ka vienojušies par plānu globālās finanšu krīzes novēršanai, kura ietvaros tiks izmantoti "visi pieejamie līdzekļi", lai atbalstītu finanšu institūcijas un novērstu to sabrukumu.

G7 sestdien vienojās, ka pašreizējā situācija pieprasa steidzamus un ārkārtējus pasākumus," teikts ASV Finanšu ministrijas izplatītajā paziņojumā. "Mēs apņemamies sadarboties, lai stabilizētu finanšu tirgus un atbalstītu globālās ekonomikas izaugsmi."

G7 sola īstenot "izšķirošu rīcību un izmantot visus līdzekļus, lai atbalstītu sistēmiski svarīgās finanšu institūcijas un novērstu to sabrukumu".

Bez tam, G7 spers "visus nepieciešamos soļus, lai atsaldētu kredītu un naudas tirgus un nodrošinātu, lai bankām un citām finanšu institūcijām būtu plaša pieeja likviditātei un finansējumam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!