ASV administrācija ir praktiski pārliecinājusies, ka Sadams Huseins kontrolē stāvokli Irākas armijā. Tā, atsaucoties uz administrācijas pārstāvjiem, ziņo televīzijas kompānija "Fox".
Turklāt uzskata, ka Huseins pārvietojas pa Bagdādi un tās apkārtni pa pazemes eju sistēmu, kas ved no viena bunkura uz otru.

Kā norāda "Fox", balstoties uz izlūkošanas datiem, analītiķi uzskata par "acīm redzamu un loģisku", ka Irākas līderis gatavojas kaujai par Bagdādi. Galvaspilsētā tiek koncentrēts liels Irākas karaspēka grupējums, kas ieņem pozīcijas gan pašā pilsētā, arī tās centrālajā daļā, gan arī tās apkaimē, norāda televīzijas kompānija.

"Fox" ziņo, ka, analizējot Sadama Huseina uzstāšanās televīzijā, speciālisti secinājuši, ka to videoieraksti izdarīti īsi pirms demonstrēšanas televīzijā.

Televīzijas kompānija norāda, ka patlaban administrācijā vislielāko interesi izraisa jautājums par Huseina jaunākā dēla Kusaja likteni. Pagaidām administrācijai nav pietiekamu izlūkošanas datu, kas apstiprinātu, ka Kusajs kontrolē gan viņam pakļauto Republikānisko gvardi, gan arī valsts rietumu reģionu, par kura vadītāju viņš tika iecelts īsi pirms karadarbības sākuma Irākā.

Pēc dažiem datiem, Kusajs kaut kādu iemeslu dēļ "nav manāms", un varbūt tas ir sakarā ar iespējamiem ievainojumiem pēc pirmā raķešu un bumbu trieciena komandbunkuram Bagdādes apkārtnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!