Kurdu spēki ar ASV atbalstu ceturtdien iegājuši stratēģiskajā Kirkūkas pilsētā Irākas ziemeļos un šī pilsēta varētu būt kritusi kurdu rokās, ziņo BBC korespondente. Viņa sacīja, ka atrodas pilsētas nomalē.
"Liekas, ka Kirkūka ir kritusi. Izskatās, ka pilsētas centrā atrodas kurdu spēki, kaut arī [Irākā valdošās partijas] "Baath" [paramilitārās] vienības turpina pretoties," no Kirkūkas piepilsētas ziņo BBC korespondente. "Izskatās, ka pilsēta patlaban ir kurdu un amerikāņu kontrolē. Es gan līdz šim nevienu amerikāņu karavīru neesmu redzējusi, toties redzēju kravas automašīnas ar kurdu kaujiniekiem. Patlaban atrodos cilvēku pūļa ielenkumā, kuri skandē "ASV, ASV"."

Tomēr ASV armijas pārstāvis sacīja, ka viņam nav informācijas par Kirkūkas ieņemšanu, un arī kurdu amatpersonas paziņoja, ka situācija joprojām ir neskaidra. Irākas "naftas galvaspilsētas" krišanu neapstiprināja arī "Reuters" korespondents pie Kirkūkas, kurš iepriekš ziņoja, ka amerikāņu kara lidmašīnas bombardē objektus pilsētā un kurdu peršmegu kaujinieki atkāpjas no savām pozīcijām Kirkūkas tuvumā, kad uz tām uguni atklāja Irākas armijas artilērija.

Arī Kurdistānas Demokrātiskās partijas pārstāvis Favzi Hariri aģentūrai "Reuters" sacīja, ka ziņojumi par pilsētas ieņemšanu "ir kļūdaini".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!