ASV jūras spēkos turpmāk būs aizliegts veidot pārlieku lielus tetovējumus, jo tie nepārstāv "tradicionālās vērtības", raksta BBC. Kopš svētdienas vairs nebūs atļauts veidot lielus tetovējumus uz galvas vai kakla, kā arī uz rokām vai kājām. Jūras kājnieki, kam šādi tetovējumi jau ir, būs izņēmums.
Vienību komandieru uzdevums būs nofotografēt un dokumentēt jau esošos tetovējumus, lai vēlāk pārliecinātos, ka karavīri nav papildinājuši savus tetovējumus. Desmitiem jūras kājnieku ir ieņēmuši rindu pie tetovēšanas meistariem, lai paspētu līdz svētdienai izskaistināt savu ķermeni.

Jau sen ir spēkā aizliegums veidot rasistiskus un seksistu tetovējumus, tomēr no 1.aprīļa nebūs atļauti arī tādi tetovējumi, kas noklāj lielāko daļu rokas vai kājas, tāpat arī tetovējumi, kas labi redzami, kad karavīri uzvelk šortus un T-kreklu. Par jauno noteikumu pārkāpšanu var piespriest līdz pat divu gadu cietumsodu.

Stingri noteikumi par pieļaujamajiem tetovējumiem bija arī ASV armijā, tomēr vēlāk noteikumi tika pārskatīti, lai nerastos grūtības piesaistīt armijai pietiekami daudz karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!