Vecākais Amerikas Savienotajās Valstīs iznākošais dienas laikraksts atvainojies saviem lasītājiem un visai valstij par to, ka savulaik publicējis cilvēka cieņu aizskarošus sludinājumus par vergu pārdošanu.
Kaut arī šie sludinājumi publicēti 18. gadsimta beigās un 19. gadsimta sākumā - laikā, kad verdzība Amerikā vēl bija likumīga, laikraksta "The Hartford Courant" izdevēji uzskatījuši, ka nepieciešams atvainoties par šo tumšo lappusi laikraksta vēsturē, ziņo ASV prese. Komentētāji arī norāda, ka dažādu kompāniju atvainošanās par verdzības laika nodarījumiem tagad kļuvusi par tādu kā modes lietu Amerikā. Īsi pirms laikraksta par laikā ap 1850. gadu veikto vergu apdrošināšanu atvainojās arī pazīstama apdrošināšanas kompānija "Aetna".

"Mēs atvainojamies par mūsu priekšgājēju kļūdām, netieši iesaistoties tik šausmīgajos cilvēku pirkšanas un pārdošanas darījumos," sacīts "The Hartford Courant" sludinājumā. Laikraksta pirmais numurs iznāca Konektikutā 1764. gadā, tādējādi tas ir vecākais pašlaik iznākošais preses izdevums ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!