Divas spēcīgas eksplozijas bija dzirdamas Afganistānas galvaspilsētā Kabulā ceturtdien pēc tam, kad ASV lidmašīnas atsāka triecienus pilsētas apkaimē.
Afganistānas pilsētas Kabula un Kandahara naktī uz ceturtdienu pārcieta līdz šim spēcīgāko bombardēšanu, kopš svētdienas vakarā sākās ASV vadītā militārā operācija pret Afganistānā valdošo talibu režīmu, islāma ekstrēmistu Osamu bin Ladenu un viņa teroristu organizāciju "Al Qaeda".

Kabula ir Afganistānas galvaspilsēta, bet Kandaharā valsts dienvidos atrodas kustības "Taleban" un tās garīgā vadītāja mullas Mohammada Omara mītne, kā arī bin Ladenam piederoša māja.

Islāma grupējuma "Taleban" režīma pārstāvis iepriekš paziņoja, ka ASV bumbas un šāviņi nogalinājuši vairāk nekā 100 cilvēku ciemā Afganistānas austrumos ceturtdien neveiksmīgā uzbrukumā teroristu mācību nometnei.

"Bojā gājuši vairāk nekā 100 cilvēku, lielākoties sievietes, bērni un veci cilvēki, jo daudzi vīrieši bija devušies prom," informēja "Taleban" oficiālās ziņu aģentūras pārstāvis Džalalabadas pilsētā valsts austrumu daļā Šers Ša Hamdars.

Neatkarīga apstiprinājuma šai ziņai nav.

Kadamas ciems, kas jau vairākkārt ir bijis ASV triecienu mērķis kopš uzbrukumu uzsākšanas svētdienas vakarā, atrodas apmēram 40 kilometrus uz rietumiem no Džalalabadas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!