ASV kompānija "Kmart Corp.", kurai pieder viens no lielākajiem universālveikalu tīkliem ASV, plāno vērsties bankrotu tiesā aizsardzībai pret kreditoriem, raksta avīze "The Wall Street Journal", atsaucoties uz informētiem avotiem.
Lēmumu vērsties tiesā apstiprināja "Kmart" direktoru padome pēc tam, kad kompānijai neizdevās saņemt ārkārtas kredītus no bankām un piegādātāji atteicās no sadarbības ar "Kmart".

Sagaidāms, ka "Kmart" pēc vēršanās tiesā slēgs nerentablos veikalus un nodarbosies ar aptuveni 4,7 miljardu ASV dolāru lielā parāda restrukturizāciju.

"Kmart" stāvoklis sāka pasliktināties saistībā ar ASV lielākā universālveikalu tikla "Wal-Mart Stores Inc." sīvo konkurenci, raksta WSJ.

"Kmart" daļa mazumtirdzniecības tirgū samazinājās vairāku desmitgažu garumā, jo zemās izmaksas un finansiālā disciplīna ļāva "Wal-Mart" piedāvāt preces par zemākām cenām.

Ilgu laiku "Kmart" nebažījās par konkurenci, jo "Wal-Mart" attīstījās lauku rajonos, savukārt "Kmart" orientējās uz pilsētu iedzīvotājiem. "Kmart" izrādījās nesagatavota "Wal-Mart" ienākšanai pilsētu mazumtirdzniecības tirgū astoņdesmito gadu beigās, tāpēc zaudēja konkurences cīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!